Valp- og kattungeguide!

Veien til et lykkelig valp- og katteliv!

Uke 11

Uke 8


Noen ganger virker det som om valpens appetitt forsvinner. Eieren kan bli stresset når valpen ikke spiser og undre på om den er frisk. Det er viktig å kontrollere det, men oftest er årsaken til manglende appetitt alt for tette matingsintervall eller for store porsjoner. Valpen er rett og slett ikke sulten.

Hva skal man gjøre?

  • Hvis det virker som om valpen ikke har appetitt, gi den mat bare på morgenen og kvelden. Lunsjen kan dere godt droppe allerede. Ofte fôres valper for ofte, noe som fører til manglende appetitt.
  • Ta en ordentlig titt i valpens munn. Sjekk at tennene sitter godt og at tannkjøttet er fint, jevnt i fargen og ikke hovent eller rødt. Hvis det gjør vondt i munnen er det ikke så morsomt å spise.
  • Bedøm valpens ernæringsstatus og regn ut den sammenlagte mengden mat og godbiter den får. Faller det pølsebiter ned til hunden fra matmors tallerken eller byr barna valpen på ekstra mellommåltid?

Iblant øker ikke valpens appetitt selv om lunsjen droppes. Hvis appetitten er uforklarlig dårlig i flere dager er det best å la en veterinær ta en titt på valpen.