Valp- og kattungeguide!

Veien til et lykkelig valp- og katteliv!

Uke 12

Uke 8


Det lønner seg å la en energisk valp få utløp for sitt aktivitetsbehov på en planlagt måte. Hvis valpen ikke tilbys lovlig sysselsetting finner den antageligvis selv på alle mulige rampestreker. Det er naturlig for en hund å arbeide for maten sin, og denne artstypiske atferden kan utnyttes i aktiviseringen av hunden. Moderne aktiveringsleker og tankespill lar hunden søke og rote fram maten sin på mange måter som også eieren kan godkjenne. I stedet for å servere maten i en vanlig matskål anbefaler vi følgende:

Kong

En Kong-leke kan fylles med bløt - eller råfôr og fryses lett. Når maten etter hvert smelter kan hunden konsentrere seg om å slikke på den i en lang stund. Det roer valpen.

Dog Maze

All mat passer til denne aktiveringsleken. Også Dog Maze-leken med våt- eller råfôr i kan legges en stund i fryseren, det gir den energiske valpen en ekstra utfordring.

Dog Tornado

Dette tankespillet egner seg for servering av tørrfôr. Spillets vanskelighetsgrad kan lett varieres. Vil du har flere tips for aktivering av hunden?