Valp- og kattungeguide!

Veien til et lykkelig valp- og katteliv!

Uke 13

Uke 8


En velstelt pels er ikke bare en formalitet. Pelsstell har stor betydning for hundens velvære. En stelt pels er:

  • tett men luftig
  • værbestandig
  • rasetypisk

Valpen bør læres de forskjellige oppgavene innen pelsstell allerede når den er liten, så går de lett også senere. Bra redskap gjør pelsstellet merkbart lettere. De velges i henhold til pelsens kvalitet og lengde. Våre selgere gir deg gjerne gode tips i jungelen av sjampoer og børster.

Trimmis Pet Spa – for alle valper

Alle valper, fra villbasser til de mest beskjedne, er velkommen til å gjøre seg kjent med våre Trimmis-pelsstellsalonger. Under valpens introduksjonsbesøk får du mange praktiske tips av trimmerne om rasetypisk pelsstell og det gir valpen din en ny glad opplevelse i hendene på sikre og forsiktige proffer.

Valpen biter i børsten, hva gjør jeg?

Fra valpens perspektiv er idéen med børsten sannsynligvis å sparke karden, bryte med børsten og bite i kammen. Børsten innebærer nye, kilende følelser i valpen og den reagerer på den eneste måten den kan - med lek. Fristelsen kan være stor til å la den lille gullungen leke med børsten eller hendene, men husk da at om noen måneder har du en sprellende unghund med en helt annen styrke i bittet. Det er ikke bra å la valpen få lov til noe som snart blir forbudt.

Å bite i børsten er helt naturlig for en valp og derfor må man allerede nå lære den hvordan man ønsker at den skal oppføre seg under pelsstellet.

Tips for temming av en vill bajas:

  • Forsøk alltid å øve på pelsstell når valpen er søvnig. En kveldsvill valp som raser rundt i rommet er ikke i en egnet følelsesmessig tilstand for børstetrening.
  • Prøv alltid å forutse din valps krumspring og ta en pause i treningen før den begynner å leke. Da forsterkes den ønskede atferden raskere.
  • Hvis valpen biter i børsten, ikke løsne den fra pelsen akkurat da. Ellers lærer valpen seg at den slipper unna børsten hvis den biter.
  • Når valpen biter stopper du børstebevegelsen og holder børsten stille i pelsen. Hold deg rolig.
  • Når hunden slipper børsten og snur hodet bort gjør du ferdig det avbrutte draget med børsten og løfter børsten fra pelsen.
  • Hold godbit i den andre hånden så du kan belønne valpen når den holder seg rolig og holder hodet vendt bort fra den børstende hånden.
  • Du kan også gi valpen for eksempel en aktiveringsleke fylt med bløt- eller råfôr mens du børster den.

Les flere tips om håndtering av valpen under uke 8, punktet Helse og velvære.