Valp- og kattungeguide!

Veien til et lykkelig valp- og katteliv!

Uke 11

Uke 8


Forrige uke begynte treningen på å være alene. Med regelmessig trening har dere på en uke oppnådd en situasjon hvor valpen rolig klarer å være alene ca 30 minutter. Ofte kan konsekvent trening til og med gi raskere resultat. Men valpen bør likevel ennå ikke plutselig etterlates alene lenger enn du har øvd med den. Det er fremdeles ikke rett tid for å etterlate den hjemme alene hele dagen.

Hverdagen og en utfordrende timeplan

Hverdagen innebærer ofte utfordringer i hundefamiliers timeplan. De voksne skal arbeide og barna må på skolen, selv om det ville vært mye mer morsomt å leke med valpen. Det er ikke å anbefale at en liten valp etterlates alene hele dagen og det er kanskje ikke så lett å finne en passer. Samle et så heldekkende støtteapparat som du kan av venner, herlige besteforeldre og andre slektninger og dyreelskende naboer som kan hjelpe til i valpetiden. Les her om anbefalinger for valpers alenetid:

  • Når det å være alene er godt innøvd kan en valp på 3 måneder etterlates alene 2-3 timer.
  • Når valpen er 4 måneder kan den være alene ca 3-4 timer pr dag.
  • Ved 5 måneders alder kan valpen være alene hjemme 4-5 timer hvis den klarer alenetiden bra.

Hunden knytter seg sterkt til sin familie og heller ikke en voksen hund skal etterlates alene mer enn seks timer pr dag. Det finnes hundebarnehager som kan bistå når hunden ellers ville vært nødt til å være lenge alene. Iblant er det trivelig å etter arbeidsdagen hente hjem hunden fra en hundebarnehage der den har fått være ute og leke. De kronene du bruker på hundens barnehage er vel anvendte penger.

Sett av godt med tid til å trene på å være alene. I valpetiden legger du grunnlaget for problemfri alenetid. Det er en ferdighet som er mer dyrebar enn gull.